Categories
Lifestyle

Ontspannen, ontspannen en stress verminderen

Velen van ons werken hard om een ​​succesvolle carrière te realiseren. We brengen jaren op school door en krijgen dan een goedbetaalde baan waarvan we denken dat ze ons een comfortabel leven zullen geven. Op een dag realiseren we ons dat we alleen maar lijken te werken en vergeten te ontspannen.

Neem een ​​warm bad

Een warm bad heeft verschillende voordelen. Het helpt je fysiek en mentaal te ontspannen. Het warme water ontspant je spieren en verlicht spanning en pijn.

Bovendien zal de rustige omgeving u helpen uw geest te kalmeren en uw humeur te verbeteren. Door zowel fysieke als mentale ontspanning te bevorderen, helpt het warme bad je beter te slapen, wat stress en angst vermindert.

Neem een ​​hobby

Doe mee met je favoriete hobby, bij voorkeur een die ontspannend is. De meest ontspannende activiteiten zijn passieve activiteiten, zoals televisie kijken, een boek lezen of naar rustgevende muziek luisteren.

Het belangrijkste bij het kiezen van een hobby is iets doen waar je van houdt. Dit zal je helpen je aandacht af te leiden van de dingen die je stress bezorgen, en je aandacht te besteden aan dingen die je vreugde en geluk brengen.

Maak een bedtijdritueel

Voordat u naar bed gaat, is het een ideale tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Het is een tijd die we associëren met het verzorgen van onze persoonlijke behoeften, een tijd om uit te rusten na een drukke dag. Het belangrijke aspect van een bedtijdritueel is herhaling. Dit zal je geest trainen om automatisch in een ontspannen toestand te komen wanneer je aan je ritueel begint.

Neem een ​​badkamerpauze

Het is verbazingwekkend hoeveel een pauze in de badkamer u kan helpen ontspannen. Ik denk dat daar een aantal redenen voor zijn. Ten eerste is het gemakkelijk om onszelf toestemming te geven om naar de wc te gaan. Ten tweede kunnen we, door de deur achter ons te sluiten, de wereld een paar minuten buiten sluiten.

Naar buiten gaan

Als een pauze in de badkamer kan naar buiten gaan ons een paar minuten weghouden van de drukke wereld. De frisse lucht en de verandering van omgeving kunnen ons helpen onze geest te zuiveren. Bovendien helpt het zien van de rest van de wereld ons om dingen in een groter perspectief te plaatsen. Het helpt ons om verder te kijken dan ons eigen drukke leven.

Categories
Lifestyle

Hoe u gezinsbanden kunt versterken als u thuis blijft

Maak fotoalbums

Als je net als de meeste mensen bent, heb je waarschijnlijk veel foto’s en heel weinig fysieke albums. De generatie van mijn ouders had altijd fotoalbums. Ik kan naar het huis van mijn ouders in Florida gaan en minstens twintig albums uit het leven van mijn ouders en mijn jeugd vinden waar ik doorheen kan bladeren en herinneringen aan kan ophalen. Fysieke, tastbare fotoalbums worden altijd gekoesterd.

Dit is een geweldige activiteit voor gezinnen van alle leeftijden. U kunt het project op verschillende manieren benaderen. U kunt de foto’s afdrukken en in uw eigen fysieke fotoalbum plaatsen (het soort dat onze ouders gebruikten en u kunt het nog steeds kopen), u kunt plakboek maken of u kunt een online fotoalbum maken.

Indoor kamperen met blad forten

Welk kind houdt niet van een goed lakenfort? Sheet forts zijn het soort herinneringen dat een jeugd geweldig maakt. Als uw kinderen geen herinneringen hebben aan het fort, dan is het nu het moment om ze te maken!

Het enige wat je nodig hebt zijn wat lakens. Hoe groter hoe beter. Plat en passend werken prima. Hoeslakens kunnen handig zijn om onder de poten van tafels vast te zetten, omdat ze elastische hoeken hebben en worden verzameld. We gebruiken graag tafels, stoelen en soms ook bankkussens. Je creëert een ruimte met het meubilair en bedekt het meubilair vervolgens met lakens. Je maakt in wezen binnententen.

Samen bakken of koken

Thuis blijven is een geweldige kans om als gezin samen te koken of bakken. Als u speciale recepten heeft die u uw kinderen wilt leren, is dit een goed moment om dat te doen. Nadat u het speciale dessert of gerecht met uw kinderen heeft gemaakt, heeft het ook voor hen een speciale betekenis. Ze zullen zich de tijd kunnen herinneren dat ze dat speciale brouwsel met jou hebben gemaakt en de herinneringen die je die dag hebt gemaakt.

Speel samen bordspellen

Deze bord- en kaartspellen zijn niet duur en bieden urenlang vermaak. Het is ook een geweldige manier om als gezin een band op te bouwen en herinneringen te creëren.

Voor heel jonge kinderen kun je beginnen met spellen als Candy Land en Chutes and Ladders. Vanaf daar kun je naar iets meer uitdagende games voor hun geest gaan, zoals Uno, Monopoly Junior, Memory, eenvoudige kaartspellen en Connect Four.

Zet een show of play op

Familietalentenshows, een toneelstuk opvoeren en een muzikale show opvoeren hebben geen publiek nodig. Uw gezin kan de show doen en opnemen op uw telefoon of ander elektronisch apparaat. Er is geen ander publiek voor nodig dan jullie allemaal om het onvergetelijk te maken. Het is de ervaring van samenwerken, plannen en samen uitvoeren van de show die het speciaal maakt.

Categories
Lifestyle

Zich uitgeput voelen? 3 eenvoudige stappen om uw energie opnieuw op te starten

3 stappen om uw energie opnieuw op te starten

Het spreekt voor zich dat je, om je niet uitgeput of uitgeput te voelen, niet alleen de grondoorzaak ervan, de stressfactor, moet identificeren, maar nog belangrijker, de beslissing moet nemen om de verandering met succes uit te voeren en ijverig te handelen naar je beslissing.

Om te voorkomen dat u zich uitgeput voelt, moet u eerst stoppen met moe te zijn. Volg deze drie stappen om je energie opnieuw op te starten en je nooit meer uitgeput te voelen.

De Let-Go-aanpak

Meestal moeten er in tijden van ingrijpende levensveranderingen drastische maatregelen worden genomen. De belangrijkste stap daarvoor is een stap terug doen uit de situatie. Om jezelf opnieuw uit te vinden, moet je tijd en afstand nemen van alle dingen waaraan je gehecht bent (de stressoren).

De Observant-Guardian-benadering

U heeft nu het aantal activiteiten op uw agenda verminderd en er is momenteel geen energieverbruik. Door los te laten, creëer je een nieuw moment van tijd en ruimte in je leven. Als je in staat bent om stil te zijn, observeer dan hoe die stilte je helpt je energie terug te winnen en te herscheppen.

Bij stilzitten:

Haal liefdevol, lang en langzaam adem.

Herken de frisse energie die in je lichaam komt.

Adem op dezelfde manier uit en laat het denken en alle spanning in je lichaam los.

Bekijk die toestand van pure stilte en pure stroom van energie. Neem deze toestand als een zeer ernstige toestand, bewaar hem en bewaak hem, want hij is de bron van je energie.

De passieve aanpak

Benader uw dagelijkse taken nu niet door al uw energie erin te storten, maar door de situatie passief te observeren. Als je bij een discussie betrokken bent, reageer dan niet onmiddellijk. Probeer eerst informatie te ontvangen zonder uw energie uit te wisselen of te investeren en:

Laat reageren of handelen los.

Realiseer de capaciteit van uw geduld en tolerantie voor de situatie.

Kijk naar je bestaande energie en verdiep je stilte

Verbeter je geduld en tolerantie.

Als je dit eenmaal beseft, accepteer dan het feit dat je de situatie niet mag veranderen als het je niet bevalt, maar handel ernaar en doe je best om een ​​oplossing te vinden die voor jou en de andere partij werkt.

Categories
Lifestyle

Burnout door werk? 7 door onderzoek gesteunde strategieën om te herstellen

Wat zijn enkele veelvoorkomende symptomen van burn-out?

Een pessimistisch perspectief op het leven of werk tonen

Fysieke, emotionele en mentale uitputting

Lagere immuniteit tegen ziekten of ziektes

De-motivatie

Lagere productiviteit

Verarmde energieniveaus

Als u een van deze symptomen heeft, moet u mogelijk verder lezen, want ik zal u zeven door onderzoek onderbouwde strategieën laten zien om te herstellen wanneer u een burn-out van uw werk heeft.

Maar daarvoor is er een verband tussen stress en Burnout?

Burn-out kan het gevolg zijn van langdurige, niet-aflatende stress, maar het is niet hetzelfde als stress.

Stress omvat overheersende druk die mentaal en fysiek een tol van je eist. Mensen die gestrest zijn, kunnen zich beter voelen als ze alles in balans kunnen brengen.

Burn-out daarentegen is een toestand van leeg voelen, gebrek aan motivatie en mentale uitputting. Als je een burn-out hebt, zie je geen hoop in jouw situatie.

Terwijl overmatige stress wordt verdronken in verantwoordelijkheden, is burn-out een toestand van volledige uitputting.

Burnout-fase

In deze fase worden alle symptomen ernstig. Dit is het exacte stadium waar mensen naar verwijzen als ze het hebben over burn-out. In dit stadium zul je het gevoel hebben dat het gewoon niet mogelijk is om door te gaan met je leven.

Hoewel Burnout te genezen is, vereist het dat je je huidige realiteit accepteert en een beslissing neemt om je levensstijl en mentaliteit te veranderen. Je moet je donkerste moment zien als die fase die je in staat zal stellen je doel in het leven te ontdekken.

Categories
Lifestyle

Wat is minimalisme?

MINIMALISME BIEDT MINDER POSITIES.

HET IS INTENTIONALITEIT.

Het wordt gekenmerkt door duidelijkheid, doel en opzettelijkheid. In de kern betekent minimalistisch zijn opzettelijk de dingen promoten die we het meest waarderen en alles verwijderen wat ons ervan afleidt.

Het is een leven dat ons opzettelijkheid opdringt. Als gevolg hiervan dwingt het verbeteringen in bijna alle aspecten van je leven af.

HET IS VRIJHEID VAN PASSIE NAAR POSSESS.

De moderne cultuur heeft de leugen overgenomen dat het goede leven wordt gevonden in het verzamelen van dingen – door zoveel mogelijk te bezitten. Ze zijn van mening dat meer beter is en hebben onbedoeld het idee onderschreven dat geluk bij een warenhuis te koop is.

HET IS VRIJHEID VAN MODERN MANIA.

Onze wereld draait in een koortsachtig tempo. We zijn te gehaast, te gehaast en te gestrest. We werken lange, gepassioneerde uren om de rekeningen te betalen, maar raken elke dag dieper in de schulden. We haasten ons van de ene activiteit naar de andere – zelfs multitasking onderweg – maar lijken nooit iets voor elkaar te krijgen. We blijven constant in verbinding met anderen via onze mobiele telefoons, maar echte levensveranderende relaties blijven ons ontgaan.

HET IS VRIJHEID VAN DUPLICITEIT.

Hoewel niemand er opzettelijk voor kiest, leven de meeste mensen dubbel. Ze leven één leven rond hun familie, één leven rond hun collega’s en een ander leven rond hun buren. De levensstijl die ze hebben gekozen, vereist dat ze een bepaald extern beeld afbeelden, afhankelijk van hun omstandigheden. Ze worden gegooid en gedraaid door de meest recente advertentiecampagne of de eisen van hun werkgever.

HET IS COUNTER-CULTUREEL.

We leven in een wereld die beroemdheden verafgoodt. Ze worden gefotografeerd voor tijdschriften, geïnterviewd op de radio en opgenomen voor televisie. Hun leven wordt opgehouden als de gouden standaard en wordt door velen benijd. Mensen die een eenvoudig leven leiden, worden niet op dezelfde manier door de media verdedigd. Ze passen niet in de consumentencultuur die wordt gepromoot door bedrijven en politici. Toch leiden ze een aantrekkelijk en uitnodigend leven.

HET IS VOLLEDIG BEREIKBAAR.

Minimalistisch worden is volledig haalbaar.

Categories
Lifestyle

Minimalistische levensstijl: 5 levensgevende waarheden uit jarenlang leven met minder

1. Minder verlangen is zelfs waardevoller dan minder bezitten. Minimalisme heeft veel verbazingwekkend praktische voordelen in ons leven. Het kost minder. Het kost minder tijd en energie om te onderhouden. Het brengt vrijheid, rust, vrede en kalmte in een hectische wereld. En het biedt meer mogelijkheden om onze ware passies na te jagen.

2. Sta de reis toe naar minder innerlijk. Een handvol kleding inleveren bij Goodwill is niet moeilijk. Het afleveren van een volle bestelwagen met ongebruikte bezittingen is niet eens zo moeilijk. Maar voor de vierde keer naar de drop-off van Goodwill gaan met een bus vol volkomen onnodige bezittingen, begint veel zielonderzoek. De reis naar minimalisme loopt door hart en ziel.

3. Het potentieel van minimalisme ligt in de optelling, niet in de aftrekking. Minimalisme is niet het doel. Minimalisme gaat immers minder over de dingen die je verwijdert en meer over de dingen die je toevoegt. Het potentieel van minimalisme ligt in wat je met je leven nastreeft in plaats van materiële bezittingen.

4. Minimalisme zal altijd variëren. Minimalisme is het opzettelijk promoten van de dingen die we het meest waarderen en het verwijderen van alles wat ons ervan afleidt. En per definitie betekent dit dat minimalisme er altijd anders uit zal zien.

5. We kunnen levens veranderen. Wij kunnen de wereld veranderen. Ik zat jaren geleden achter een computerscherm en begon deze blog met slechts een paar toetsaanslagen. Het zou niet meer zijn dan een online dagboek van mijn reis naar minimalisme. Maar onderweg gebeurde er iets onverwachts. Mensen begonnen te lezen. En vond daardoor nieuw leven.

Categories
Lifestyle

Minimalistisch leven: is minimalisme gewoon een rage? Of kan het u echt helpen al uw financiële problemen op te lossen?

Ze zeggen allemaal dat minimalistisch worden je kan helpen:

Wees vrij van financiële zorgen

Weg met rommel die geen waarde toevoegt aan je leven

Besteed meer aan ervaringen dan aan dingen

Wees gelukkiger en minder gestrest

Ga groen

Ontwikkel betere relaties

Laten we eerlijk zijn, je hebt niet al je spullen nodig, dus gooi er wat van weg

Bijna iedereen bezit iets (of een heleboel dingen) dat ze niet echt nodig hebben. Hoewel minimalisme het tot een extreem einde brengt van dingen, zou je een beetje extra geld kunnen verdienen als je een paar belangrijke items kiest om te verkopen.

Je zou denken dat het gemakkelijk zou zijn om iets kwijt te raken dat je de afgelopen 90 dagen niet hebt gebruikt, maar dit is moeilijker dan het lijkt.

Je hebt waarschijnlijk ook geen enorm appartement / huis nodig

Als je minder spullen hebt, kun je kopen op een kleinere plaats. Dat kan een enorme kostenbesparende factor zijn.

Studio-appartementen zijn goedkoper dan appartementen met één of twee slaapkamers. En als je echt van het idee houdt om als een minimalist te leven, maar niet wilt huren, is de kleine huizenmarkt enorm in opkomst.

Het is gemakkelijker te budgetteren als u minder uitgaven heeft

Een van de redenen waarom budgetteren tegenwoordig zo moeilijk is, is dat we zoveel extra rekeningen hebben waar andere generaties niet echt over hoefden na te denken.

Bedenk eens hoeveel u kunt besparen als u niet voor internet betaalt, minder voor uw telefoon betaalt, geen auto hoeft te kopen en een autoverzekering hoeft te betalen, enz. Dat veronderstelt natuurlijk dat u door kunt gaan met uw dagelijkse leven zonder die dingen – wat velen van ons zouden kunnen, hoe moeilijk het ook mag lijken.

Als je denkt dat minimalisme alleen gaat over het wegwerken van je spullen, dan is dat niet helemaal waar. Er zijn minimalistische begrotingssystemen die vertrouwen op de “less is more” -theorie.

Categories
Lifestyle

Top 8 voordelen van een minimalistische levensstijl

Minimalisme is een manier om een ​​einde te maken aan de gulzigheid van de wereld om ons heen. Het is het tegenovergestelde van elke advertentie die we op de radio en tv zien gepleisterd. We leven in een samenleving die trots is op de opeenhoping van dingen; we eten consumentisme, materiële bezittingen, rommel, schulden, afleiding en lawaai op.

Wat we niet lijken te hebben, is enige betekenis in onze wereld.

Door een minimalistische levensstijl aan te nemen, kun je weggooien wat je niet nodig hebt om je te concentreren op wat je wel nodig hebt.

Minder is meer.

Een minimalistische levensstijl leiden neemt af. Er zijn een paar duidelijke voordelen van minimalisme, zoals minder schoonmaken en stress, een beter georganiseerd huishouden en meer geld, maar er zijn ook een paar diepgaande, levensveranderende voordelen.

Wat we ons meestal niet realiseren, is dat wanneer we verminderen, we veel meer verminderen dan alleen dingen.

1. Maak ruimte voor wat belangrijk is

Wanneer we onze rommelladen en kasten zuiveren, creëren we ruimte en rust. We verliezen dat claustrofobische gevoel en we kunnen weer ademen. Creëer de ruimte om ons leven te vullen met betekenis in plaats van dingen.

2. Meer vrijheid

De opeenhoping van spullen is als een anker, het bindt ons vast. We zijn altijd doodsbang om al onze ‘dingen’ te verliezen. Laat het los en je zult een vrijheid ervaren als nooit tevoren: een vrijheid van hebzucht, schulden, obsessie en overbelasting.

3. Focus op gezondheid en hobby’s

Iedereen zegt altijd dat ze niet genoeg tijd hebben, maar hoeveel mensen stoppen echt en kijken naar wat ze hun tijd besteden?

U kunt genieten van een dag met uw kinderen, naar de sportschool gaan, yoga beoefenen, een goed boek lezen of reizen.

4. Minder aandacht voor materiële bezittingen

Al het materiaal waarmee we ons omringen is slechts een afleiding, we vullen een leegte. Geld kan geen geluk kopen, maar wel comfort. Nadat de aanvankelijke troost is bevredigd, zou daar onze obsessie met geld moeten eindigen.

5. Meer gemoedsrust

Wanneer we vasthouden aan materiële bezittingen, creëren we stress omdat we altijd bang zijn om deze dingen te verliezen. Door uw leven te vereenvoudigen, kunt u uw gehechtheid aan deze dingen verliezen en uiteindelijk een kalme, vredige geest creëren.