Als er een nieuwe dienst bij Desert H komt, wil ik er graag zoveel mogelijk over weten – om mezelf op te leiden en de lezers beter te informeren. Dat is het geval met SilkPeel D. Ik had nog nooit gehoord van de behandeling die Studio Facials-eigenaar Kris K ‘alle woede in LA’ noemde, dus ging ik aan het werk om de werkzaamheid ervan te onderzoeken.

Het lijkt erop dat veel beroemdheden inderdaad naar SilkPeel gaan om die ‘onberispelijke look’ te bereiken. Ze behandelen niet alleen hun gezicht, maar ook verschillende delen van het lichaam, waaronder het decolleté, de nek, handen en voeten.

Wat onderscheidt deze behandeling van andere?

De SilkPeel combineert drie behandelingen in één om de huid te exfoliëren, extraheren en doordringen met heilzame serums om verschillende huidaandoeningen te behandelen. “Het is niet-invasief, duurt slechts 30 minuten en heeft geen downtime”, zegt Kabris, “dus je kunt het gebruiken voor een groot evenement of gewoon tijdens je lunchpauze.”

Welke huidaandoeningen behandelt SilkPeel?

Net als andere behandelingen stimuleert SilkPeel de bloedcirculatie en revitaliseert het de productie van collageen, wat een jonger uitziende huid bevordert. De therapie is echter ook ontworpen om de huidproblemen van problemen te helpen door middel van de verschillende toegevoegde serums. De vitamine C-oplossing helpt de door de zon beschadigde huid en wordt gebruikt als huidverlichter voor hyperpigmentatie. Voor acne is de huid doordrenkt met twee genezende middelen: salicylzuur dat poriënproppen oplost en bisabolol, een middel dat wordt gewonnen uit kamille dat de ontsteking kalmeert en de huid verzorgt. Voor donkere vlekken is het actieve ingrediënt lumixylpeptide en voor de vochtarme huid hyaluronzuur, dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om verbetering te zien? “Je zult verbetering zien bij de eerste behandeling, omdat je gezicht voller zal lijken”, zegt Kris. “En je zult dagen later verbetering blijven zien terwijl het serum onder je huid blijft werken.” Het bedrijf beveelt een reeks van vier tot zes behandelingen aan die om de week worden gepland en vervolgens eenmaal per maand onderhoud in plaats van een standaard gezichtsbehandeling.