Trim je lokken. De zomer lijkt de meest probleemloze tijd om je haar te laten groeien terwijl je jezelf in rommelige knotjes en vlechten bevindt, in tegenstelling tot een gekapte opknapbeurt of een slanke uitbarsting. Toch is het essentieel om de gespleten punten te knippen voordat ze erger worden.

Bedek je kokosnoot. Je haar is net als elk ander deel van je lichaam … het heeft bescherming nodig tegen schadelijke UV-stralen. Het is ook een misvatting dat ons haar onze hoofdhuid zal beschermen tegen schade door de zon. Gebruik kokosolie om je hoofdhuid te beschermen en te voorkomen dat je haar verbrandt (ja, dat is echt iets).

Zeg gewoon nee tegen dagelijkse shampoo. Tenzij je de kokosnoot uitwast, is het echt niet aan te raden om je haar dagelijks te wassen. Hoewel schijnbaar contra-intu├»tief, verhoogt regelmatig wassen de olieproductie, wat leidt tot een nog vettigere hoofdhuid en droog, broos haar – helemaal niet goed. Geef jezelf water. Zoals alle levende wezens, hebben we water nodig. Het kan niet genoeg worden benadrukt hoe noodzakelijk het is om veel water te drinken, vooral tijdens drievoudige kwikmetingen. De juiste hoeveelheid water die elke persoon nodig heeft, is anders; nieuwer onderzoek geeft echter aan dat acht glazen van 8 ounce per dag echt niet genoeg zijn voor een goede hydratatie