In onze dagelijkse voeding zijn vis, vlees, botten en organen de beste bronnen van collageen. Vegetariërs kunnen rekenen op bonen, kaas, eieren en tarwekiemen. Hier is een goede tip: het toevoegen van vitamine C uit bessen en groenten zal het gebruik en de productie van collageen verhogen, naast het minerale koper en sterolen die zijn afgeleid van aloë vera. U kunt koper halen uit bronnen zoals sesamzaad en cashewnoten.

Afgezien van de schoonheidsvoordelen, kan het aminozuurprofiel van collageen voor iedereen levens veranderen. Het ondersteunt de stemming, de darmgezondheid, pijn in gewrichten en na het sporten. Het hoge gehalte aan proline, waarvan is aangetoond dat het significant aanwezig is bij wondgenezing, en glycine, een belangrijke remmende neurotransmitter en een natuurlijke ontstekingsremmer, zijn tegenwoordig van groot belang voor onderzoek.

Bij consistent gebruik, anti-veroudering, verbeterde spijsvertering, ontgifting, rustgevende slaap7, hersenfunctie en gewichtsverlies zijn het allemaal voordelen van collageenconsumptie waar u naar uit kunt kijken. Voor degenen onder ons die de klok willen verslaan, pijnvrij willen blijven en er jonger uit willen zien, is collageen misschien wel je geheime wapen.