Kankerzweren verschijnen in de mond, op de tong, lippen, wangen en tandvlees en kunnen zich ontwikkelen tot zweren, of een witte zwelling die zo groot kan zijn als een speldenknop of zo groot als een kwart. Ze veroorzaken een branderig, tintelend gevoel dat irriterend en pijnlijk kan zijn, vooral bij het eten of drinken van bepaalde soorten voedsel. Ze kunnen snel verschijnen (en kunnen verdwijnen) of blijven hangen voor een maand.

Dus wat veroorzaakt dit soort zweren? Zoals bij veel ziekten, worden aften veroorzaakt door een ontsteking in het lichaam. Er kunnen veel triggers zijn, zoals voedingstekorten, die onnodige ontstekingen kunnen veroorzaken; hormonale onevenwichtigheden; tandheelkundige problemen; voedsel allergie; overmatige stress en vermoeidheid; bijten op uw wang of kauwgom tijdens het eten, wat stress veroorzaakt in het gebied; als u uw tandenborstel niet routinematig verwisselt of een tandpasta met overmatige chemicaliën gebruikt.

Wat kan je doen?

Het opruimen van het dieet, het aanpakken van hormoonproblemen, het beheersen van stress en ervoor zorgen dat uw eliminatieproces efficiënt werkt, zal allemaal een groot verschil maken in hoe lang de aften zullen duren of terugkeren. Houd er rekening mee dat het drinken van minimaal 64 gram water per dag de eliminatie en verwijdering van gifstoffen uit het lichaam kan verbeteren.

Voedingstekorten zoals ijzer, L-lysine, vitamine B12 en andere B-vitamines, foliumzuur, vitamine C en zink zijn allemaal in verband gebracht met uitbraken. Het dagelijks nemen van een hoogwaardige multivitamine kan helpen om voedingsstoffen te leveren die u mogelijk niet in uw dieet krijgt. Knoflook en olijfblad kunnen samen als natuurlijk antibioticum fungeren en helpen bij het verwijderen van bacteriën. Alfalfa en rode klaver kunnen helpen bij het reinigen van de bloedbaan (niet te gebruiken met bepaalde medicijnen of als u zwanger bent).