Je weet wat ze zeggen: alles wat oud is, is weer nieuw. En nee, dat betekent niet noodzakelijkerwijs dikke Fila-sneakers of puka-schelpkettingen, maar eerder iets dat in de geschiedenis is ingebakken. Cue vergulde spiegels.

Ik heb er zelfs een in mijn eigen eetkamer. Toen ik deze kamer samenstelde, met zijn humeurige muren en rijke houttinten, wist ik dat hij de je ne sais quoi nodig had die een vergulde houten spiegel leent aan elke ruimte die hij siert.

Als je ooit het geluk hebt om een ​​versie op ware grootte tegen te komen, raden we je ten zeerste aan deze vast te haken zonder een seconde na te denken. Zet het in een verder schaars ingerichte kamer en zie hoe het transformeert met elegantie en flair.

Het voelt alleen maar goed om een ​​vergulde houten spiegel te vinden (wat bladgoud over hout betekent, hoewel je ze soms van brons vindt) in een Franse pied-a-terre. Als je in de Verenigde Staten bent en nergens in de buurt komt van iets dat op afstand lijkt op een riviera, maak dan een vignet door een sierlijk uitziend glas te combineren met een even elegante lamp op een glamourconsole of bureau.

Hoewel de meeste van deze spiegels te vinden zijn in felle gouden tinten, kun je ze, afhankelijk van hun leeftijd en afwerking, in donkere tinten vinden. In tegenstelling tot een gouden spiegel, die zou botsen met de gedurfde mix van patronen en kleuren in deze woonkamer in Austin, vormt de gebronsde spiegel een perfecte aanvulling op de ruimte.