Ze zeggen allemaal dat minimalistisch worden je kan helpen:

Wees vrij van financiële zorgen

Weg met rommel die geen waarde toevoegt aan je leven

Besteed meer aan ervaringen dan aan dingen

Wees gelukkiger en minder gestrest

Ga groen

Ontwikkel betere relaties

Laten we eerlijk zijn, je hebt niet al je spullen nodig, dus gooi er wat van weg

Bijna iedereen bezit iets (of een heleboel dingen) dat ze niet echt nodig hebben. Hoewel minimalisme het tot een extreem einde brengt van dingen, zou je een beetje extra geld kunnen verdienen als je een paar belangrijke items kiest om te verkopen.

Je zou denken dat het gemakkelijk zou zijn om iets kwijt te raken dat je de afgelopen 90 dagen niet hebt gebruikt, maar dit is moeilijker dan het lijkt.

Je hebt waarschijnlijk ook geen enorm appartement / huis nodig

Als je minder spullen hebt, kun je kopen op een kleinere plaats. Dat kan een enorme kostenbesparende factor zijn.

Studio-appartementen zijn goedkoper dan appartementen met één of twee slaapkamers. En als je echt van het idee houdt om als een minimalist te leven, maar niet wilt huren, is de kleine huizenmarkt enorm in opkomst.

Het is gemakkelijker te budgetteren als u minder uitgaven heeft

Een van de redenen waarom budgetteren tegenwoordig zo moeilijk is, is dat we zoveel extra rekeningen hebben waar andere generaties niet echt over hoefden na te denken.

Bedenk eens hoeveel u kunt besparen als u niet voor internet betaalt, minder voor uw telefoon betaalt, geen auto hoeft te kopen en een autoverzekering hoeft te betalen, enz. Dat veronderstelt natuurlijk dat u door kunt gaan met uw dagelijkse leven zonder die dingen – wat velen van ons zouden kunnen, hoe moeilijk het ook mag lijken.

Als je denkt dat minimalisme alleen gaat over het wegwerken van je spullen, dan is dat niet helemaal waar. Er zijn minimalistische begrotingssystemen die vertrouwen op de “less is more” -theorie.