Minimalisme is een manier om een ​​einde te maken aan de gulzigheid van de wereld om ons heen. Het is het tegenovergestelde van elke advertentie die we op de radio en tv zien gepleisterd. We leven in een samenleving die trots is op de opeenhoping van dingen; we eten consumentisme, materiële bezittingen, rommel, schulden, afleiding en lawaai op.

Wat we niet lijken te hebben, is enige betekenis in onze wereld.

Door een minimalistische levensstijl aan te nemen, kun je weggooien wat je niet nodig hebt om je te concentreren op wat je wel nodig hebt.

Minder is meer.

Een minimalistische levensstijl leiden neemt af. Er zijn een paar duidelijke voordelen van minimalisme, zoals minder schoonmaken en stress, een beter georganiseerd huishouden en meer geld, maar er zijn ook een paar diepgaande, levensveranderende voordelen.

Wat we ons meestal niet realiseren, is dat wanneer we verminderen, we veel meer verminderen dan alleen dingen.

1. Maak ruimte voor wat belangrijk is

Wanneer we onze rommelladen en kasten zuiveren, creëren we ruimte en rust. We verliezen dat claustrofobische gevoel en we kunnen weer ademen. Creëer de ruimte om ons leven te vullen met betekenis in plaats van dingen.

2. Meer vrijheid

De opeenhoping van spullen is als een anker, het bindt ons vast. We zijn altijd doodsbang om al onze ‘dingen’ te verliezen. Laat het los en je zult een vrijheid ervaren als nooit tevoren: een vrijheid van hebzucht, schulden, obsessie en overbelasting.

3. Focus op gezondheid en hobby’s

Iedereen zegt altijd dat ze niet genoeg tijd hebben, maar hoeveel mensen stoppen echt en kijken naar wat ze hun tijd besteden?

U kunt genieten van een dag met uw kinderen, naar de sportschool gaan, yoga beoefenen, een goed boek lezen of reizen.

4. Minder aandacht voor materiële bezittingen

Al het materiaal waarmee we ons omringen is slechts een afleiding, we vullen een leegte. Geld kan geen geluk kopen, maar wel comfort. Nadat de aanvankelijke troost is bevredigd, zou daar onze obsessie met geld moeten eindigen.

5. Meer gemoedsrust

Wanneer we vasthouden aan materiële bezittingen, creëren we stress omdat we altijd bang zijn om deze dingen te verliezen. Door uw leven te vereenvoudigen, kunt u uw gehechtheid aan deze dingen verliezen en uiteindelijk een kalme, vredige geest creëren.