Onderzoekers zijn van mening dat verre van het vooroordeel van een soort midlifecrisis, er in feite veel complexere motieven zijn, zoals: het verlangen naar een goede fysieke en mentale gezondheid als enkele van de belangrijkste redenen om te fietsen, onder deze groep van volwassenen.

De studie die werd gelanceerd door academici van de Universiteit van Oost-Londen, probeerde de ervaring van het concept te begrijpen, geïdentificeerd als: “Groene oefening of groene oefening -in zijn moedertaal Engels-” (GE), bij een groep fietsers van route met leeftijden tussen 30 en 50 jaar, die gewoonlijk tochten maakten op racefietsen.

Om tot hun conclusies te komen, hielden de onderzoekers gedegen interviews onder enthousiastelingen die zichzelf beschouwden als recreatief fietser, maar met meer dan twee jaar ervaring in het wielrennen op de weg en minimaal vijf uur per week sportief trappen.

De man die de ouderen nieuwe hoop gaf door ze mee te nemen op de fiets

Voor de Denen staat de fiets synoniem voor vrijheid; Denemarken is een land waar de fiets het voertuig is dat op straat overheerst en dat grotendeels verantwoordelijk is voor het geluk dat Denen genieten.

Ole Kassow, realiseerde zich dat de ouderen in het Noordse land die vrijheid aan het verliezen waren toen ze een bepaalde leeftijd bereikten wanneer fietsen moeilijk wordt. Daarom besloot hij een bakfiets te huren, naar de verpleeghuizen te gaan en een gratis fietstocht aan te bieden aan de oudere mannen en vrouwen die daar wonen.

Voor dit doel creëerde hij “Cycling without age”, een initiatief dat ouderen helpt weer op de fiets te stappen, maar vanwege de beperkte mobiliteit van veel van de tachtigjarigen dwong het hem een ​​antwoord te vinden, namelijk dit, een bakfiets die Het staat bekend als: trishaw to be him, die de wandelingen geeft. Tegenwoordig is dit initiatief in de loop van de tijd herhaald in meer dan 30 steden binnen en buiten Denemarken.