MINIMALISME BIEDT MINDER POSITIES.

HET IS INTENTIONALITEIT.

Het wordt gekenmerkt door duidelijkheid, doel en opzettelijkheid. In de kern betekent minimalistisch zijn opzettelijk de dingen promoten die we het meest waarderen en alles verwijderen wat ons ervan afleidt.

Het is een leven dat ons opzettelijkheid opdringt. Als gevolg hiervan dwingt het verbeteringen in bijna alle aspecten van je leven af.

HET IS VRIJHEID VAN PASSIE NAAR POSSESS.

De moderne cultuur heeft de leugen overgenomen dat het goede leven wordt gevonden in het verzamelen van dingen – door zoveel mogelijk te bezitten. Ze zijn van mening dat meer beter is en hebben onbedoeld het idee onderschreven dat geluk bij een warenhuis te koop is.

HET IS VRIJHEID VAN MODERN MANIA.

Onze wereld draait in een koortsachtig tempo. We zijn te gehaast, te gehaast en te gestrest. We werken lange, gepassioneerde uren om de rekeningen te betalen, maar raken elke dag dieper in de schulden. We haasten ons van de ene activiteit naar de andere – zelfs multitasking onderweg – maar lijken nooit iets voor elkaar te krijgen. We blijven constant in verbinding met anderen via onze mobiele telefoons, maar echte levensveranderende relaties blijven ons ontgaan.

HET IS VRIJHEID VAN DUPLICITEIT.

Hoewel niemand er opzettelijk voor kiest, leven de meeste mensen dubbel. Ze leven één leven rond hun familie, één leven rond hun collega’s en een ander leven rond hun buren. De levensstijl die ze hebben gekozen, vereist dat ze een bepaald extern beeld afbeelden, afhankelijk van hun omstandigheden. Ze worden gegooid en gedraaid door de meest recente advertentiecampagne of de eisen van hun werkgever.

HET IS COUNTER-CULTUREEL.

We leven in een wereld die beroemdheden verafgoodt. Ze worden gefotografeerd voor tijdschriften, geïnterviewd op de radio en opgenomen voor televisie. Hun leven wordt opgehouden als de gouden standaard en wordt door velen benijd. Mensen die een eenvoudig leven leiden, worden niet op dezelfde manier door de media verdedigd. Ze passen niet in de consumentencultuur die wordt gepromoot door bedrijven en politici. Toch leiden ze een aantrekkelijk en uitnodigend leven.

HET IS VOLLEDIG BEREIKBAAR.

Minimalistisch worden is volledig haalbaar.